(AUDIO) Corupţia de după gratii a devenit mai puţin practicată

Нравится
Share
Corupţia de după gratii a devenit mai puţin practicată. Este concluzia Departamentului Instituţiilor Penitenciare care a anunţat, astăzi, rezultatele activităţii Direcţiei Securitate Internă, la un an de la constituirea acesteia.

Şeful direcţiei securitate internă, Alexei Brăduceanu, a spus că în urma instituirii acestei direcţii în cadrul sistemului penitenciar, au fost intentate mai multe proceduri disciplinare şi pornite urmări penale pe numele unor angajaţi ai instituţiilor subordinate departamentului, pentru delapidarea averii străine, corupere pasivă şi activă, neglijenţă în serviciu, exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

De asemenea au fost pornite cauze penale si pe fapte de tortură, trafic de influienţă, ecscrocherie, amestec în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, precum şi pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare, a mai spus Alexei Brăduceanu.

Potrivit lui Alexei Brăduceanu, de la începutul anului curent, personalul sistemului penitenciar s-a ales cu 106 sancţiuni de disciplină, dintre care 50 au fost înregistrate la capitolul atitudinii neglijente faţă de exercitarea atribuţiilor de serviciu. Mai puţine cazuri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate la capitolul stabilirea relaţiilor neregulamentare a colaboratorilor penitenciarelor cu persoanele deţinute. Cele mai grave încălcări de disciplină au fost pedepsite cu concedierea.

Direcţia Securitate Internă este o subdiviziune a Departamentului Instituţiilor Penitenciare, specializată în domeniul asigurării securităţii interne a sistemului penitenciar şi are scopul de a deconspira corupţia şi alte fapte ilicite, precum şi actorii implicaţi în aceste acţiuni ilegale.

AUDIO

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.